طراحی
سونی با معرفی اکسپریا Z از زبان طراحی جدید خود با نام OmniBalance رونمایی کرد. در این طراحی بدنه دستگاه مسطح و از جنس شیشه است و یک دکمه نقرهای نیز در لبه دستگاه وجود دارد. از نظر ظاهری تلفن Z2 با Z1 و حتی Z تفاوت چندانی نمیکند، اما وقتی این تلفنها را کنار هم بگذارید متوجه میشوید که سونی نسل به نسل تغییرات مثبت کوچکی را در تلفن پرچمدار خود اعمال نموده تا این طراحی را به تکامل برساند. بدنه اکسپریا z2 از جنس شیشه و فلز ساخته شده است، قسمت جلو و پشت تلفن شیشهای و لبهها و شاسی، آلومینومی هستند.
طراحی تلفن همچون نسل قبل مسطح بوده و فقط کمی لبههای آن تغییر کردند. انحنای بیشتر در لبهها به همراه کاهش اندک در ضخامت و وزن تلفن نسبت به نسل قبل باعث میشود تا دستگاه به شکل بهتری در دست جای بگیرد و از این رو ارگونومی دستگاه بهبود یابد.
طراحی یکپارچه و یکنواخت اکسپریا Z2 در قسمت جلو و پشت دستگاه به حدی است که در نسخه مشکی رنگ این تلفن به سختی میتوان قسمت جلو و پشت دستگاه را تشخیص داد. چراکه هر دو طرف با شیشه پوشیده شدهاند و شکل و شمایل یکسانی دارند. این موضوع باعث جذابیت بیشتر تلفن میگردد.
در زد ۲ کمی لبههای تلفن منحنیتر شدهاند و تلفن هم باریکتر شده تا بهتر در دست جای بگیرد. از طرفی لبهها از رنگ تیره به روشن تغییر کردند تا Z2 مخصوصاً در نسخه مشکی رنگ جذابتر به نظر برسد. تغییر رنگ لبهها باعث ایجاد کنتراست در طراحی دستگاه میشود.
صفحه نمایش
شاید بتوان مهمترین تغییر ایجاد شده در اکسپریا Z2 را صفحه نمایش آن دانست. سونی با وجود اینکه در برخی از تلفنهای هوشمند خود مانند Xperia Z Ultra یا حتی Xperia Z Compact از پنل IPS LCD استفاده نموده بود، اما Z و Z1 به پنل TFT مجهز شده بودند، که زاویه دید ضعیفی را ارائه میکردند.
خوشبختانه این کمپانی ژاپنی نهایتا در پرچمدار نیمهی اول امسال خود نه تنها از صفحه نمایش IPS LCD استفاده کرده، بلکه حاشیهی دور آن را هم به شکل قابل ملاحظهای باریک نموده است. این موضوع باعث شده تا همه چیز برای لذت بردن از تماشای فیلم و اجرای بازی و مطالعه کتاب، فراهم شود.
نرمافزار
رابط کاربری سونی نسبت به نسل قبل تغییر زیادی نکرده است، از این رو در این بخش تنها به برخی از نکات مهم و مواردی که نسبت به Xperia Z1 تغییر کرده، میپردازیم. اگر با امکانات نرمافزاری سونی آشنا نیستید به دو مقاله بررسی Xperia Z1 و Xperia Z1 Compact مراجعه کنید.
رابط کاربری سونی شباهت زیادی به اندروید خام دارد و تنها چند قابلیت اختصاصی این شرکت به آن اضافه شدهاند. نزدیکی رابط کاربری سونی به اندروید خام باعث میشود تا حرکت بین بخشهای مختلف سیستمعامل، نرم و روان باشد. اولین تغییری که در هنگام بررسی Z2 متوجه آن شدیم، مربوط به بخش اعلانیهها بود. در این بخش شورتکاتها و نوتیفیکیشنها در دو تب جداگانه قرار گرفتهاند که به نظر ما یک تغییر مثبت به شمار میرود و دسترسی به تنظیمات و همچنین اعلانیهها را به مراتب راحتتر میکند.
مانند قبل Small Appها در زد ۲ نیز وجود دارند تا از طریق آنها بتوانید چند کار را همزمان و روی یک صفحه انجام دهید. وقتی کلید چندوظیفگی Recent را از نوار مشکی پایین صفحه لمس میکنید، در قسمت پایین صفحه، لیستی به نمایش در میآید که در واقع اپلیکیشنهای معلق رابط کاربری سونی هستند. با وجود آن که تعداد این اپلیکیشنها محدود است ، اما مطمئناً به چندوظیفگی کمک بزرگی میکنند و مثلا کاربر میتواند در حالی که یک اپلیکیشن ویرایش عکس را باز کرده، با استفاده از این اپلیکیشنها، یک وبسایت و یک ماشین حساب را همزمان، به صورت معلق باز کرده و با هر سه کار کند. همچنین امکان نصب چند نرمافزار دیگر از طریق گوگل پلی نیز وجود دارد.
قدرت و بازده
سونی هر سال دو پرچمدار را روانه بازار میکند تا همواره تلفن هوشمند این شرکت به جدیدترین و قویترین سختافزار روز دنیا مجهز شود. اکسپریا Z2 هم به جدیدترین سختافزار حال حاضر دنیا مجهز شده است. این تلفن از پردازنده Snapdragon 801، سه گیگابایت حافظه رم، گرافیک Adreno 330 و همچنین حافظه ذخیره سازی ۱۶ گیگابایت بهره میبرد. پردازنده S801 کوالکام به اندازه کافی سریع است تا هیچ مشکلی در اجرای نرمافزارهای موجود در اکوسیستم اندروید نداشته باشید.
حرکت بین بخشهای مختلف سیستمعامل به نرمی انجام میشود. با Z2 به راحتی میتوان بازیهای سنگین گرافیکی را اجرا کرد یا به مالتیتسکینگ پرداخت. در هیچکدام از این کارها، با لگ و تاخیر روبرو نخواهید شد و سوویچ کردن بین اپلیکیشنها نیز به سرعت انجام خواهد شد. اسنپدراگون ۸۰۱ آنقدر قوی است که حتی در پردازشهای سنگین مثل اجرای بازیها نیز آنچنان داغ نمیشود که متوجه آن شوید. سونی در کنفرانس رونمایی از Xperia Z2 اعلام کرد که سیستم پیشرفتهای را برای خنک کردن تلفن طراحی کرده است که در آن از رادیاتورهای خاصی بدین منظور استفاده میشود.اکسپریا Z2 هم مثل بقیه پرچمدارهای سونی از NFC پشتیبانی میکند و از طریق آن میتوان ابزارهای مختلف را به آسانی با یکدیگر جفت کرد و به انتقال اطلاعات بین آنها پرداخت یا اینکه تصویر یکی را در دیگری پخش کرد.
اسپیکر
سونی در اکسپریا Z2 دو اسپیکر را در قسمت بالا و پایین تلفن جای داده است. این اسپیکرها کیفیت صدای قابل قبولی دارند، اما حجم صدای آنها زیاد نیست و نمیتوان از آن در محیطهای شلوغ استفاده نمود. کیفیت مکالمه تلفنی در Z2 خیلی خوب است. ما این تلفن را در حالت 3g و 2G تست کردیم و در هر دو حالت صدا به خوبی ارسال و دریافت شد. میکروفون مربوط به لغو نویز صدای محیط هم خیلی خوب کار میکند و کمک میکند تا در محیطهای شلوغ صدای شما به صورت واضح به طرف مقابل منتقل شود.
باتری
تلفن اکسپریا Z2 به یک باتری ۳۲۰۰ میلیآمپر ساعتی مجهز شده است که در کلاس خود بی رقیب است. ظرفیت باتری آنقدر بالا است که Z2 یک روز کاری را به راحتی دوام میآورد. در آزمایش رایج زومیت برای تست باتری، یک ویدیو با رزولوشن 720p را در شرایطی که شبکههای بیسیم خاموش بودند و شدت روشنایی نمایشگر روی ۵۰ درصد تنظیم شده بود، آنقدر پخش کردیم تا باتری از ۱۰۰ درصد به حدی برسد که تلفن خاموش شود، در این حالت اکسپریا Z2 به زمان فوقالعاده ۱۲ ساعت و ۱۰ دقیقه دست یافت. این تلفن در وب گردی با شبکه وای-فای یا 3G هم بیش از ۱۱ ساعت دوام میآورد. اگر قابلیت نرمافزاری استامینا را هم فعال کنید طول عمر باتری باز هم بیشتر میشد. این نرمافزار کنترل بهتری بر روی انتقال اطلاعات مخصوصا زمانی که تلفن در حالت استندبای است، در اختیار کاربر قرار میدهد تا کاربر بتواند از طریق آن مصرف انرژی را بهینهتر کند.
دوربین
دوربین زد ۲ به یک سنسور ۲۰.۷ مگاپیکسلی به همراه جی لنز و یک فلاش led مجهز شده است. این سنسور که ابعاد 1/2.3 اینچی دارد، جزو بهترینهای دنیای موبایل به حساب مییاد و عکسهای گرفته شده با آن کیفیت بسیار خوبی دارند.
نرمافزار دوربین سونی همه امکانات نسخه قبل را داشته و حالا به کمک پردازنده سریعتر Snapdragon 801 با سرعت بیشتری افکتهای مختلف را به تصویر اضافه میکند و قابلیتهای آن هم با سرعت بیشتری اجرا میشوند. در دوربین زد ۲ امکان فیلم برداری 4K، حرکت آهسته، واقعیت افزوده و چندین و چند امکان دیگر وجود دارد که عکاسی با این موبایل رو لذتبخش تر میکنند.
هرچند تلفنهای دیگر بازار مثل گلکسی اس ۵ هم از فیلمبرداری حرکت آهسته پشتیبانی میکنند، اما به نظر هیچکدام در این زمینه به اندازه نرمافزار سونی خوب نیستند. مثلاً در فیلمبرداری حرکت آهسته با دوربین زد ۲ شما به راحتی میتوانید بخشی از تصویر که قصد دارید حرکت آهسته شود را از بین فیلمی که ثبت کردید، انتخاب کنید. برای درک بهتر این موضوع ویدیوی بررسی زومیت از اکسپریا Z2 را که در ابتدای مقاله آمده، تماشا کنید.
جمع بندی
اکسپریا زد ۲ یک تلفن خوش ساخت و قدرتمند است، تلفنی که حالا کمتر نقصی در آن وجود دارد و به خوبی قادر است با دیگر پرچمداران بازار رقابت کند. اما این تلفن نسبت به نسل قبل خیلی تغییر نکرده است و شاید دلیل این موضوع آن باشد که Z1 به جز صفحه نمایش در اکثر موارد یک تلفن بسیار خوب به شمار میرفت.
در واقع سونی بالاخره توانست تلفن هوشمند خود را به تکامل برساند و حالا باید دید کاربران چقدر از Xperia Z2 استقبال خواهند کرد.
نقاط قوت
- دوربین ۲۰.۷ مگاپیکسلی به همراه نرمافزار کارآمد
- سختافزار قدرتمند
- صفحه نمایش IPS LCD با زاویه دید وسیع و دقت کافی در نمایش صحیح رنگها
- بدنه مستحکم شیشهای فلزی و دوام بالا
نقاط ضعف
- ارگونومی نه چندان مناسب
- ظاهر رابط کاربری قدیمی
نظرات شما عزیزان: